Computer Fundamentals cover a wide range of topics related to computers, including hardware, software, operating systems, and more. Whether you’re a beginner or an experienced professional, understanding these basics is essential.

Computer : Fundamental - Computer Awareness
Score: 0 / 10

61.All the keys on the IBM PC keyboard repeat as long as one holds them down. These keys are known as?

  • A typematic keys
  • B functional keys
  • C automatic keys
  • D alphabetic keys

Correct Answer: (A) typematic keys

62.Distributed data processing configuration where all activities passes through a centrally located computer is?

  • A ring network
  • B spider network
  • C hierarchical network
  • D data control network

Correct Answer: (B) spider network

63.Communications device, combines transmissions from several devices into on line is?

  • A concentrator
  • B modifier
  • C multiplexer
  • D full-duplex line

Correct Answer: (C) multiplexer

64.Data communications involving telegraph lines uses?

  • A simplex lines
  • B wideband channels
  • C narrowband channels
  • D dialed service

Correct Answer: (C) narrowband channels

65.An advantage of the laser printer respect to impact printer is?

  • A it is quieter/ faster
  • B output is of a high quality
  • C support wide range of type fonts
  • D all the above

Correct Answer: (D) all the above

66.Data entry can be performed with all of the following except?

  • A OCR / OMR
  • B COM
  • C Voice-recognition systems
  • D MICR

Correct Answer: (B) COM

67.Magnetic tape can serve as?

  • A input media
  • B output media
  • C secondary-storage media
  • D all the above

Correct Answer: (D) all the above

68.The advantages of COM are its_____and__.?

  • A compact size; readability
  • B compact size; speed
  • C readability; speed
  • D compact size; low cost

Correct Answer: (B) compact size; speed

69.Elementary data item are?

  • A data item which is not broken down into smaller units
  • B data item that can be broken down into smaller units
  • C data item which is not decomposed into smaller units
  • D none of these

Correct Answer: (A) data item which is not broken down into smaller units

70.A semiconductor memory which allows the eraser of the information stared in it so that new information can be stared in it is referred as?

  • A EPROM
  • B ROM
  • C RAM
  • D None of these

Correct Answer: (A) EPROM