Computer Fundamentals cover a wide range of topics related to computers, including hardware, software, operating systems, and more. Whether you’re a beginner or an experienced professional, understanding these basics is essential.

Computer : Fundamental - Computer Awareness
Score: 0 / 10

81.The overall design, construction, organization and interconnecting of the various components of a computer system is referred as?

  • A Computer Architecture
  • B Computer Flow chart
  • C Computer Algorithm
  • D None of these

Correct Answer: (A) Computer Architecture

82.Asynchronous communication is?

  • A Communication between independently operating units
  • B Communication between dependent operating units
  • C Communication between independent and dependent operating units
  • D None of these

Correct Answer: (A) Communication between independently operating units

83.Audio response is?

  • A output medium
  • B produces verbal responses from the computer system
  • C Both A & B true
  • D None is true

Correct Answer: (C) Both A & B true

84.Automated Office refers to the merger of ___________ in an office environment.?

  • A Computers
  • B Office
  • C telecommunications
  • D All the above

Correct Answer: (D) All the above

85.Auxiliary storage is?

  • A Secondary storage
  • B Primary storage
  • C Processing device
  • D None of these

Correct Answer: (A) Secondary storage

86.Archive is?

  • A Backup storage
  • B Forward operation
  • C Primary storage
  • D None of these

Correct Answer: (A) Backup storage

87.A branch of computer science that deals with computers that possess reasoning, learning and thinking capabilities that resemble those of human beings is recognized as??

  • A Software engineering
  • B Artificial intelligence
  • C Hardware engineering
  • D None of these

Correct Answer: (B) Artificial intelligence

88.ASCII is?

  • A A standard coding system for computers
  • B Hardware device
  • C Software
  • D None of these

Correct Answer: (A) A standard coding system for computers

89.Following is true for Bandwidth?

  • A The wider the bandwidth of a communications system the more data it can transmit in a given period of time.
  • B The narrow the bandwidth of a communications system the more data it can transmit in a given period of time.
  • C The wider the bandwidth of a communications system the less data it can transmit in a given period of time.
  • D None is true

Correct Answer: (A) The wider the bandwidth of a communications system the more data it can transmit in a given period of time.

90.ASCII-8 is?

  • A Is a 8-bit code
  • B An extended version of ASCIl-7
  • C Both A & B are true
  • D Both A & B are false

Correct Answer: (B) An extended version of ASCIl-7