Top 60 MCQs on INDIAN RIVERS

mcqs-on-indian-rivers
Score: 0 / 9

51.Which is the longest river in the world??

  • A Amazon
  • B Yangtze
  • C Mississippi
  • D Nile

Correct Answer: (D) Nile

52.Which is the widest river in the world??

  • A Amazon
  • B Nile
  • C Yangtze
  • D Mississippi

Correct Answer: (A) Amazon

53.Where does the Volga river fall??

  • A Red Sea
  • B Caspian Sea
  • C Black Sea
  • D Mediterranean Sea

Correct Answer: (B) Caspian Sea

54.Which civilization is called the boon of the Nile River??

  • A Assyrian Civilization
  • B Mesopotamian Civilization
  • C Babylonian Civilization
  • D Egyptian Civilization

Correct Answer: (D) Egyptian Civilization

55.Which river of Europe is known as 'Coal River'??

  • A Thames
  • B Rhine
  • C Rhone
  • D Alb

Correct Answer: (B) Rhine

56.Which of the following rivers passes through the Tropic of Capricorn twice??

  • A Vaal
  • B Limpopo
  • C Niger
  • D Zambezi

Correct Answer: (B) Limpopo

57.Mekong River does not flow through which of the following countries??

  • A China
  • B Malaysia
  • C Cambodia
  • D Laos

Correct Answer: (B) Malaysia

58.In which country does the Red River flows??

  • A Thailand
  • B Malaysia
  • C Myanmar
  • D Vietnam

Correct Answer: (D) Vietnam

59.Where does the Seine river flows??

  • A In Egypt
  • B In France
  • C In Germany
  • D In Poland

Correct Answer: (B) In France