Articles: definite and indefinite Question Bank for Multiple Choice Questions

English Basics Articles
Score: 0 / 10

21.He was immediately rushed to _____hospital.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

Explanation: he was taken to a particular hospital so the article „the‟ is used.

22.She is _____artist married to a European engineer.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (B) an

23._____concrete used there is called “lean” concrete.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

Explanation: Speaking about a specific concrete article „the‟ is used.

24.Ganga is _____holy river for the hindus.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (A) a

Explanation: article is followed by singular common noun beginning with a consonant.

25.He is _____student who won the first prize.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

Explanation: speaking about a specific student so the article „the‟ is used.

26._____Sahara desert is the largest desert on the earth.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

Explanation: speaking about a specific desert so the article „the‟ is used.

27.He is _____Valmiki of the present era.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

28. I cannot remember _____story which he told.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

29.He is _____eloquent speaker.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (B) an

30.She owns _____dozen of the textile companies.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (A) a