Articles: definite and indefinite Question Bank for Multiple Choice Questions

English Basics Articles
Score: 0 / 10

11.Sarojini Naidu is called _____Nightingale of India.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

Explanation: Nightingale is a simile, a metaphor, so article „the‟ is used.

12.The Titanic disappeared in _____sea.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

Explanation: article is followed by singular proper noun beginning which is the name of a unique object.

13.She is _____untidy girl.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (B) an

Explanation: article is followed by singular common noun beginning with a vowel

14.R. K. Narayan created _____imaginary town. Malgudi, in his writing.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (B) an

15._____book that we brought yesterday is very interesting. ?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

Explanation: speaking about a specific book, the article "the" is used.

16.This place is _____happy place to live in.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (A) a

17.He reads _____Bible every day.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

Explanation: article is followed by singular proper noun beginning which is the name of a unique object.

18.He showed _____courage worthy of an older man.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (C) the

Explanation: article is followed by courage of a unique person.

19.Dr. Goel is _____very sharp and intellectual man.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (A) a

Explanation: article is followed by singular common noun beginning with a consonant.

20.We want the help of _____few volunteers.?

  • A a
  • B an
  • C the
  • D none of the above

Correct Answer: (A) a

Explanation: article is followed by singular common noun beginning with a consonant.