How much do you know about the 'Taj', let's test. (tajmahal quiz, taj mahal quiz)

Test Your Knowledge - Taj Mahal quiz
Score: 0 / 9

11.How many elephants were used to transport construction materials and supplies for the Taj Mahal?

  • A 500 elephants
  • B 1000 elephants
  • C 1500 elephants
  • D 2000 elephants

Correct Answer: (B) 1000 elephants

12.What is the height of the Taj Mahal?

  • A 73m (240 ft)
  • B 83m (272 ft)
  • C 92m (301.83 ft)
  • D 105m (344.48 ft)

Correct Answer: (A) 73m (240 ft)

13.Which day is a prayer offered in the mosque inside Taj Mahal?

  • A Monday
  • B Wednessday
  • C Thursday
  • D Friday

Correct Answer: (D) Friday

14.What is the architectural style of the Taj Mahal?

  • A Gothic architecture
  • B Baroque architecture
  • C Mughal architecture
  • D Nagara style

Correct Answer: (C) Mughal architecture

15.What type of stones were used to decorate the marble walls of Taj Mahal?

  • A Precious and semi-precious jewels
  • B Diamonds and rubies
  • C Gold and silver
  • D Silver and bronze

Correct Answer: (A) Precious and semi-precious jewels

16.Where did the marble for building Taj Mahal come from?

  • A Agra
  • B Rajasthan
  • C Delhi
  • D Bareily

Correct Answer: (B) Rajasthan

17.Who commissioned the Taj Mahal?

  • A Akbar
  • B Noor Jahan
  • C Aurangzeb
  • D Shah Jahan

Correct Answer: (D) Shah Jahan

18.What is the name of the mausoleum located in Agra, India?

  • A Great Wall of China
  • B Eiffel Tower
  • C Taj Mahal
  • D Begum Mahal

Correct Answer: (C) Taj Mahal

19.Who was the chief architect of Taj Mahal?

  • A Ustad Ahmad Lahauri
  • B Ustad Ahmad Khan
  • C Ustad Ahmad Ali
  • D Ustad Azam Husn Ali

Correct Answer: (A) Ustad Ahmad Lahauri