How much do you know about the 'Taj', let's test. (tajmahal quiz, taj mahal quiz)

Test Your Knowledge - Taj Mahal quiz
Score: 0 / 10

1.Why did the Mughal emperor Shah Jahan commission the building of the Taj Mahal in 1631?

  • A To illustrate the wealth of his dynasty
  • B To house the tomb of his favourite wife
  • C To house his own tomb
  • D For people to live in

Correct Answer: (B) To house the tomb of his favourite wife

2.In which Indian city will you find the Taj Mahal?

  • A Agra
  • B New Dehli
  • C Jaipur
  • D Meerut

Correct Answer: (A) Agra

3.Who was the last US president to visit the Taj Mahal?

  • A Donald Trump
  • B George W Bush
  • C Barack Obama
  • D Joe Biden

Correct Answer: (A) Donald Trump

4.Which James Bond film featured the Taj Mahal?

  • A Octopussy
  • B Live and Let Die
  • C Moonraker
  • D No Time to Die

Correct Answer: (A) Octopussy

5.How many years did the Taj Mahal take to build?

  • A 12
  • B 22
  • C 32
  • D 17

Correct Answer: (B) 22

Explanation: The work to build the Tajmahal started in 1632 and it took 22 years to build the 'Taj mahal'. </br> It cost 32 million rupees at that time and almost 20000 labourers helped to build the Taj mahal.

6.Why is the Taj Mahal's iconic white marble said to be turning yellow?

  • A Natural ageing process
  • B Air Pollution
  • C Carbon-di-oxide and Helium
  • D Global warming

Correct Answer: (B) Air Pollution

7.A full-scale replica of the Taj Mahal has been built in which country?

  • A Bangladesh
  • B United Arab Emirates
  • C Sri Lanka
  • D Mauritius

Correct Answer: (A) Bangladesh

8.When was the construction of Taj Mahal completed?

  • A 1631
  • B 1653
  • C 1661
  • D 1642

Correct Answer: (B) 1653

9.How many artisans were employed to build the Taj Mahal?

  • A 12000
  • B 15000
  • C 17000
  • D 20000

Correct Answer: (D) 20000

10.What is the estimated cost of building the Taj Mahal in today's currency?

  • A $500 million
  • B $1 million
  • C $1 billion
  • D $4 billion

Correct Answer: (B) $1 million