This weekly quiz focuses on the thing or news which is happened recently within the last 6 days and covers all the important topics. This current affairs weekly quiz may covers all the important topics for this week, attempt all the questions.

Current Affairs Weekly Quiz May 6 2024
Score: 0 / 10

1.Which sitarist will be conferred with an Honorary Degree from the University of Oxford?

  • A Anoushka Shankar
  • B Shahid Parvez
  • C Nishat Khan
  • D Ravi Shankar

Correct Answer: (A) Anoushka Shankar

2.The government will irradiate 5,000 tonnes of which vegetable using gamma rays in a bid to improve its shelf-life and minimise storage losses?

  • A Onions
  • B Potatoes
  • C Tomatoes
  • D Oranges

Correct Answer: (A) Onions

3.Which team beat Odisha FC in the Indian Super League semi-final?

  • A Mumbai City FC
  • B Kerala Blasters FC
  • C Mohun Bagan Super Giant
  • D East Bengal Club

Correct Answer: (C) Mohun Bagan Super Giant

4.Which arm of the Indian Armed Forces conducted an investiture ceremony at the National War Memorial complex for the first time?

  • A Indian Army
  • B Indian Navy
  • C Indian Air Force
  • D ITBP

Correct Answer: (C) Indian Air Force

5.From which constituency did Defence Minister Rajnath Singh file his nomination for the 18th Lok Sabha polls?

  • A Bareilly
  • B Jhansi
  • C Lucknow
  • D Merut

Correct Answer: (C) Lucknow

6.Which media organisation's AI news anchor won the INMA Global Media Award for AI-driven newsroom innovation?

  • A NDTV
  • B The Times Group
  • C India Today Group
  • D Aaj Tak

Correct Answer: (C) India Today Group

7.Who was announced as the new president of the Indian Vaccine Manufacturers Association?

  • A Mahima Datla
  • B Krishna Ella
  • C Rajesh Jain
  • D Mr. Adar C. Poonawalla

Correct Answer: (B) Krishna Ella

8.Which former Indian cricketer will be honoured with the 'Jeevan Gaurav Puraskar' in San Jose, California?

  • A Anil Kumble
  • B Sunil Gavaskar
  • C Gautam Gambhir
  • D Kapil Dev

Correct Answer: (B) Sunil Gavaskar

9.Who was announced as the chief of naval staff?

  • A Karambir Singh
  • B R. Hari Kumar
  • C Dinesh K Tripathi
  • D None of the above

Correct Answer: (C) Dinesh K Tripathi

10.Which city has got Asia's first space domain awareness centre?

  • A Bengaluru
  • B Chennai
  • C Mumbai
  • D Delhi

Correct Answer: (A) Bengaluru