Computer Fundamentals cover a wide range of topics related to computers, including hardware, software, operating systems, and more. Whether you’re a beginner or an experienced professional, understanding these basics is essential.

Score: 0 / 10
1.The following device allows the user to add external components to a computer system?
Correct Answer: (C) Ports/ system boards
2.Software that manages data in more than one file at a time and these files are treated as tables with rows and columns rather than as lists of records is?
Correct Answer: (A) Relational Data Base Management Package
3.A program that remains in the memory while other programs are executing?
Correct Answer: (A) Resident Program
4.The total time elapsed between submission of command and data to a computer and getting the result of computation is the?
Correct Answer: (B) Response time
5.An automatic machine that is made to perform routine human tasks is?
Correct Answer: (B) Robot
6.The time required to complete a single, continuous execution of an object program is called?
Correct Answer: (A) Run time
7.Computer network is a?
Correct Answer: (D) Both A & B are true
8.A process of collecting, organizing, storing and otherwise maintaining a complete historical record of programs and other documents used or prepared during the different phases of the system is called?
Correct Answer: (A) Documentation
9.What are connector symbol??
Correct Answer: (D) All the above
10.Console is?
Correct Answer: (A) A device that enables human operators to communicate with the computer