Attempt all the questions and check your answers. All the important events or incidents happened in this week are mentioned in this weekly quiz.

weekly-current-affairs-29-september-2024
Score: 0 / 10

1.Who became the first cricketer in the world to score 12000 international runs at home in less than 250 innings?

  • A Rohit Sharma
  • B Virat Kohli
  • C KL Rahul
  • D Rishabh Panth

Correct Answer: (B) Virat Kohli

2.Who flagged off a 'Bharat Gaurav Train' for the Bharat-Nepal Yatra at Delhi's Hazrat Nizamuddin railway station??

  • A S. Jaishankar
  • B Amit Shah
  • C Narendra Modi
  • D Ashwini Vaishnaw

Correct Answer: (D) Ashwini Vaishnaw

3.Which Indian weightlifter won two bronze medals at the World Junior Weightlifting Championships in Spain??

  • A Dhanush Loganathan
  • B Arjunan Ruthreshwar
  • C Shankar Lapung
  • D None of these

Correct Answer: (A) Dhanush Loganathan

4.Which institute recently launched a diabetes research centre??

  • A IIT Guwahati
  • B IIT Bombay
  • C IIT Madras
  • D IIT Delhi

Correct Answer: (C) IIT Madras

5.Which actor was honoured by the Guinness World Records for performing 24,000 dance moves in 537 songs across 156 films??

  • A Dhanush
  • B Ram Charan
  • C Nagarjuna
  • D Chiranjeevi

Correct Answer: (D) Chiranjeevi

6.Who took charge as the chairman of the Maharashtra Real Estate Regulatory Authority??

  • A Ajoy Mehta
  • B Gautam Chatterjee
  • C Manoj Saunik
  • D None of these

Correct Answer: (C) Manoj Saunik

7.Which Punjabi singer is set to be featured in the upcoming EA Sports FC25 soundtrack??

  • A Asa Singh Mastana
  • B Malkit Singh
  • C Diljit Dosanjh
  • D Gursharanjot Singh

Correct Answer: (B) Malkit Singh

8.Who became the first cricket player in history to score a century and take a five-wicket haul at the same venue twice??

  • A Ravichandran Ashwin
  • B Hardik Pandya
  • C Ravindra Jadeja
  • D Yuzvendra Chahal

Correct Answer: (A) Ravichandran Ashwin

9.Under which initiative did India recently sign multiple agreements focusing on clean economy, fair economy and global prosperity??

  • A Regional Comprehensive Economic Partnership
  • B Transatlantic Trade and Investment Partnership
  • C Indo-Pacific Economic Framework
  • D Indo-Srilanka Pacific Partnership

Correct Answer: (C) Indo-Pacific Economic Framework

10.Who was crowned Miss Universe India 2024??

  • A Rhea Singha
  • B Pranjal Priya
  • C Chhavi Verg
  • D None of these

Correct Answer: (A) Rhea Singha