This is weekly quiz for the first week of September, 2024. Here we have discussed about events that happened this week in India or worldwide. Attempt all the questions and check your depth of knowledge.

Score: 0 / 9
1.Who set a new Paralympic record in javelin throw to win gold at the Paris Paralympics?
Correct Answer: (C) Sumit Antil
Explanation: Indian para-athlete Sumit Antil achieved a new Paralympic record of 70.59 meters at the Stade de France.
2.Which airline received approval from the Indian government for foreign direct investment as part of the proposed merger of Vistara with Air India?
Correct Answer: (C) Singapore Airlines
3.Prime Minister Narendra Modi unveiled a stamp and coin commemorating 75 years of which judicial institution?
Correct Answer: (B) Supreme Court
4.Which Indian shooter won a gold medal in the women's 10-metre air rifle standing SH1 at the Paris Paralympics?
Correct Answer: (C) Avani Lekhara
5.Which company has partnered with SAFHAL Helicopter Engines Pvt. Ltd. to develop a new generation high power engine named 'Aravalli'?
Correct Answer: (C) Hindustan Aeronautics Limited
6.Which Indian Navy aircraft marked its first-ever deployment in Europe as part of the 'Varuna' bilateral exercise with the French Navy?
Correct Answer: (A) P-8I
7.Who laid the foundation stone for India's largest deep-water port, Vadhvan Port?
Correct Answer: (B) Narendra Modi
8.Which company has Indian Railways partnered with to enhance parcel deliveries across the country?
Correct Answer: (A) Amazon
9.Who was appointed as the new chief secretary of Delhi by the Ministry of Home Affairs?
Correct Answer: (D) Dharmendra