This is the current affairs for the last week of month July, you can attempt all the questions to get to know about your preparation.

Current Affairs Weekly Quiz - July 28, 2024
Score: 0 / 10

1.Who was appointed as the new head coach of the Indian men's football team??

  • A Manolo Márquez
  • B Kalyan Chaubey
  • C Igor Štimac
  • D Sunil Chhetri

Correct Answer: (A) Manolo Márquez

2.Who has been appointed as the next Ambassador of India to the United States??

  • A Jawed Ashraf
  • B Gopal Baglay
  • C Ajeet Dobhal
  • D Vinay Mohan Kwatra

Correct Answer: (D) Vinay Mohan Kwatra

3.Which Indian actor will be the first to receive the Ambassador for Indian Art and Culture award at the Indian Film Festival of Melbourne??

  • A Kamal Haasan
  • B Ram Charan
  • C Amir Khan
  • D Akshay Kumar

Correct Answer: (B) Ram Charan

4.Which company has signed a drilling contract with a Norwegian firm for Andaman Offshore Blocks??

  • A Hindustan Petroleum
  • B Oil India
  • C The Oil and Natural Gas Corporation
  • D Indian Oil

Correct Answer: (B) Oil India

5.Who was named as the bowling coach for Team India for the six-match white-ball series in Sri Lanka??

  • A Anil Kumble
  • B Gautam Gambhir
  • C Sairaj Bahutule
  • D Morne Morkel

Correct Answer: (C) Sairaj Bahutule

6.Which payments bank has Delhi Metro teamed up with for digital payments??

  • A Airtel Payments Bank
  • B Hero Fincorp Ltd
  • C Jio Payments Bank
  • D Aditya Birla Payments Bank

Correct Answer: (A) Airtel Payments Bank

7.Which field hockey player will retire from international hockey after the Paris Olympics??

  • A Sandeep Singh
  • B Major Dhyanchand
  • C P. R. Sreejesh
  • D Vickram Kanth

Correct Answer: (C) P. R. Sreejesh

8.Which Indian company has Airbus Helicopters partnered with to set up a production line for the H125 chopper??

  • A Tata Advanced Systems
  • B Mahindra Defence Systems Limited
  • C L&T Defence System
  • D Hindustan Aeronautics Limited

Correct Answer: (A) Tata Advanced Systems

9.Who inaugurated the 46th session of the World Heritage Committee in New Delhi??

  • A Amit Shah
  • B Naveen Patnaik
  • C Narendra Modi
  • D Nirmala Sitharaman

Correct Answer: (C) Narendra Modi

10.Which sport shooter is set to make his Olympic debut at Paris??

  • A Neeraj Chopra
  • B Vijay Kumar
  • C Prithviraj Tondaiman
  • D Rajyavardhan Singh Rathore

Correct Answer: (C) Prithviraj Tondaiman