Weekly current affairs for the second week of July month, all the questions are important for examination point of view and these questions are must to know about.

Current Affairs Weekly Quiz - July 17, 2024
Score: 0 / 10

1.Which state signed an agreement with Dorna Sports to host the MotoGP race in 2025?

  • A Uttar Pradesh
  • B Maharashtra
  • C Karnataka
  • D Rajasthan

Correct Answer: (A) Uttar Pradesh

2.Who took oath as the 15th Chief Justice of the Jharkhand High Court??

  • A Bidyut Ranjan Sarangi
  • B T. S. Sivagnanam
  • C Arun Bhansali
  • D T.P. Mishra

Correct Answer: (A) Bidyut Ranjan Sarangi

3.Which Indian actress recently attended the F1 Grand Prix at Silverstone??

  • A Priyanka Chopra
  • B Kriti Sanon
  • C Deepika Padukone
  • D Alia Bhatt

Correct Answer: (B) Kriti Sanon

4.Who became the first Indian batter to complete his hundred in men's international cricket by hitting three successive sixes??

  • A Shreyas Iyer
  • B Prithvi Shaw
  • C Karun Nair
  • D Abhishek Sharma

Correct Answer: (D) Abhishek Sharma

5.Which automotive brand recently launched the EQA electric SUV in the Indian market??

  • A Volkswagen
  • B Mercedes-Benz
  • C Tata Motors
  • D Volvo Cars

Correct Answer: (B) Mercedes-Benz

6.Which film won Best Foreign Language Film at the UK National Film Awards??

  • A Bhakshak
  • B Elephant Whispers
  • C Captain Miller
  • D Fighting the Wolf Pack

Correct Answer: (C) Captain Miller

7.Who became the second female cricketer from Assam to represent India at the international level??

  • A Richa Ghosh
  • B Ritu Dhrub
  • C Uma Chetry
  • D Mitali Raj

Correct Answer: (C) Uma Chetry

8.Who announced India's highest ever growth in defence production value in the financial year 2023-24??

  • A Narendra Modi
  • B Amit Shah
  • C Rajnath Singh
  • D Nirmala Sitharaman

Correct Answer: (C) Rajnath Singh

9.Which Indian cricketer received a standing ovation at Wimbledon?

  • A Sachin Tendulkar
  • B Virat Kohli
  • C Kapil Dev
  • D Suresh Raina

Correct Answer: (A) Sachin Tendulkar

10.Which conglomerate launched the 'Desh ka Geet At Olympics' campaign for Indian athletes at the Paris Olympics?

  • A Infosys
  • B Adani Group
  • C Tata Group
  • D Reliance Industries

Correct Answer: (B) Adani Group