Current affairs for the week for the month of june from 9th to 15th of June. Attempt these questions and answers these questions.

Current Affairs Weekly Quiz June 15, 2024
Score: 0 / 10

1.Which was the first file Narendra Modi signed after taking oath as prime minister?

  • A PM Awaas Yojana
  • B Swachh Bharat Abhiyan
  • C Ayushman Bharat Yojana
  • D Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi

Correct Answer: (D) Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi

2.Who became the first Indian MMA fighter to win at UFC, defeating Brazil's Rayanne dos Santos at UFC Louisville?

  • A Bharat Kandare
  • B Puja Tomar
  • C Ritu Phogat
  • D Vridhi Kumari Singhvi

Correct Answer: (B) Puja Tomar

3.Who was elected as the chairperson of the Congress Parliamentary Party?

  • A Rahul Gandhi
  • B Sonia Gandhi
  • C Sachin Pilot
  • D Priyanka Gandhi

Correct Answer: (B) Sonia Gandhi

4.Who became the first woman to be inducted as a helicopter pilot in the Indian Navy?

  • A None of these
  • B Lt Divya Sharma
  • C Sub-Lt Anamika B Rajeev
  • D Lt Shubhangi Swaroop

Correct Answer: (C) Sub-Lt Anamika B Rajeev

5.Which athlete won the women's 10,000m race at the Portland Track Festival High-Performance Meet?

  • A KM Deeksha
  • B Sanjivani Jadhav
  • C Mary Kom
  • D Parul Chaudhary

Correct Answer: (B) Sanjivani Jadhav

6.Who was sworn in as the chairman of the Haryana Staff Selection Commission?

  • A Daljit Singh
  • B Himmat Singh
  • C Vinay Kumar
  • D Bhushan Kumar

Correct Answer: (B) Himmat Singh

7.Which actor collaborated with Artfi, a blockchain-based art marketplace, for his painting 'Unity 1'?

  • A Salman Khan
  • B Aamir Khan
  • C Ranbir Kapoor
  • D Shah Rukh Khan

Correct Answer: (A) Salman Khan

8.Who became Odisha's first Muslim woman MLA?

  • A Sofia Firdous
  • B Mamta Bannerji
  • C Kanathil Jameela
  • D Kaneez Fathima

Correct Answer: (A) Sofia Firdous

9.Against which team did India defend the lowest total in ICC Men's T20 World Cup history?

  • A Maldives
  • B Ireland
  • C Bangladesh
  • D Pakistan

Correct Answer: (D) Pakistan

10.Which politician became the only woman to be included in Prime Minister Narendra Modi's cabinet for a third consecutive term?

  • A Annpurna Devi
  • B Smriti Irani
  • C Shobha Karandlaje
  • D Nirmala Sitharaman

Correct Answer: (D) Nirmala Sitharaman