Do you watch movies? Space Movies? Then this quiz is for you! answer all the questions and check, how much do you remember.

Attempt the 'Space Movie Quiz'
Score: 0 / 10

1.First and only foray into space by Stanley Kubrick's was:?

  • A Interstellar
  • B It Came from Outer Space
  • C 2001: A Space Odyssey
  • D The Day the Earth Stood Still

Correct Answer: (C) 2001: A Space Odyssey

Explanation: This film was released 50 years ago in 1968 by Kubrick and Arthur C Clarke. It is a sci-fi genre movie.

2.David Bowie played a role of an alien in which 1970s film?

  • A Invasion of the Body Snatchers
  • B The Man Who Fell to Earth
  • C Shutter Island
  • D Close Encounters of the Third Kind

Correct Answer: (B) The Man Who Fell to Earth

Explanation: This is a sci-fi movie and it was released in 1976 by Nicolas Roeg.

3.For which 1990s blockbuster film, 'Aerosmith performed the soundtrack ?

  • A Deep Impact
  • B Independence Day
  • C Armageddon
  • D None of these

Correct Answer: (C) Armageddon

4.Jack Nicholson plays a role of the US president in which cult film?

  • A Saturn Attacks!
  • B Jupiter Attacks!
  • C Venus Attacks!
  • D Mars Attacks!

Correct Answer: (D) Mars Attacks!

5.Tom Hanks says "Houston, we have a problem" in which film?

  • A Apollo 11
  • B Apollo 12
  • C Apollo 13
  • D Apollo 14

Correct Answer: (C) Apollo 13

Explanation: This film was released in 1995 by Ron Howard.

6.Which film is an affectionate parody of Star Trek?

  • A Galaxy Quest
  • B Guardians of the Galaxy
  • C Guardians of the Galaxy II
  • D The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Correct Answer: (A) Galaxy Quest

Explanation: This is a sci-fi movie released in 1999 by Dean Parisot

7.Which is the Margot Lee Shetterly's film based on a non-fiction book of the same name:?

  • A Interstellar
  • B Galaxy
  • C Hidden Figures
  • D The Martian

Correct Answer: (C) Hidden Figures

Explanation: This film was released in 2016 by Theodore Melfi.

8.Which sci-fi classic was originally titled Star Beast?

  • A Starwars
  • B Prometheus
  • C Alien
  • D Event Horizon

Correct Answer: (C) Alien

9.Which space film did George Clooney NOT appear in?

  • A Moon
  • B Ad Astra
  • C Solaris
  • D Gravity

Correct Answer: (B) Ad Astra

Explanation: It was released in 2019, and directed by James Gray.

10.Darth Vader tells Luke Skywalker that he is his father in which Star Wars film?

  • A The Rise of Skywalker
  • B The Empire Strikes Back
  • C The Force Awakens
  • D Return of the Jedi

Correct Answer: (B) The Empire Strikes Back