Current affairs for the fourth week in the may 2024. All the recent events or news happened in the this week.

Current Affairs Weekly Quiz May 26 2024
Score: 0 / 10

1.Which was the only Indian film to be screened at this year's Cannes Classics section?

  • A Manthan
  • B Sholay
  • C Mughal-e-Azam
  • D Mera Desh

Correct Answer: (A) Manthan

Explanation: 'Manthan' is a film of the Shyam Benegal. It was screened at the Cannes Film Festival 77th edition

2.Which state has been awarded 'Best State' in the Environment Education Programme by the Ministry of Environment, Forest and Climate Change?

  • A Sikkim
  • B Assam
  • C Meghalaya
  • D Madhya Pradesh

Correct Answer: (A) Sikkim

3.Where was the grand finale of Haut Monde Mrs. India Worldwide Season 13 held?

  • A India
  • B United Arab Emirates
  • C United States
  • D South Africa

Correct Answer: (B) United Arab Emirates

4.Which city is set to be connected to Surat via the nation's second longest expressway?

  • A Delhi
  • B Gurugram
  • C Chennai
  • D Mumbai

Correct Answer: (C) Chennai

5.Which actress has been honoured as a Young Global Leader by the World Economic Forum?

  • A Mrunal Thakur
  • B Radhika Apte
  • C Priyanka Chopra
  • D Bhumi Pednekar

Correct Answer: (D) Bhumi Pednekar

6.Who became the first Indian space tourist on the Blue Origin NS-25 mission?

  • A Sirisha Bandla
  • B Shubhanshu Shukla
  • C Angad Prathap
  • D Gopichand Thotakura

Correct Answer: (D) Gopichand Thotakura

Explanation: The Blue Origin NS-25 was launched on the 19 May 2024.

7.Who became the only Indian actor to feature on Deadline's 'Global Disruptors 2024' list?

  • A Priyanka Chopra
  • B Deepika Padukone
  • C Anushka Sharma
  • D Shraddha Kapoor

Correct Answer: (B) Deepika Padukone

8.Which team did India defeat to win the men's doubles title at the Thailand Open Super 500 badminton tournament?

  • A Malaysia
  • B South Korea
  • C North Korea
  • D China

Correct Answer: (D) China

9.Who recently retired from the role of Chief Operating Officer and Executive Director at Tata Consultancy Services?

  • A Aarthi Subramanian
  • B N Ganapathy Subramaniam
  • C K Krithivasan
  • D None of the above

Correct Answer: (B) N Ganapathy Subramaniam

10.Which Bollywood actress represented India at the Women in Cinema Gala Dinner hosted by the Red Sea Film Foundation at Cannes?

  • A Kiara Advani
  • B Raveena Tondon
  • C Aditi Rao Hydari
  • D Aishwarya Rai Bachchan

Correct Answer: (A) Kiara Advani