Know the recent affairs happened all around the world, which helps you cracking your exam.

Current Affairs Weekly Quiz May 22 2024
Score: 0 / 10

1.Who did the Reserve Bank of India appoint as Executive Director?

  • A R Lakshmi Kanth Rao
  • B Michael Patra
  • C T Rabi Sankar
  • D Shri Radha Shyam Ratho

Correct Answer: (A) R Lakshmi Kanth Rao

2.Which late actor was recently awarded the Padma Bhushan for his contribution to Tamil cinema?

  • A Akkineni Nageswara Rao
  • B Vijayakanth
  • C Sarath Babu
  • D Daniel Balaji

Correct Answer: (B) Vijayakanth

3.For which position has the Board of Control for Cricket in India invited fresh applications?

  • A Head coach
  • B Bowling coach
  • C Fielding coach
  • D Strategy coach

Correct Answer: (A) Head coach

4.The Mumbai Junction was renamed in honour of which late Bollywood actress?

  • A Parveen Babi
  • B Ashalata Wabgaonkar
  • C Divya Bharti
  • D Sridevi

Correct Answer: (D) Sridevi

5.Who broke the national record in women's shot put at the National Federation Cup Athletics Competition in Bhubaneswar?

  • A Abha Khatua
  • B Srishti Vig
  • C Kiran Baliyan
  • D Manpreet Kaur

Correct Answer: (A) Abha Khatua

6.From which Lok Sabha seat did Prime Minister Narendra Modi file his nomination for the 2024 general election?

  • A Varanasi
  • B Raebareli
  • C Ahmedabad
  • D Meerut

Correct Answer: (A) Varanasi

7.Which Bollywood actress attended Sabato De Sarno's first Gucci Cruise show in London?

  • A Aishwarya Rai Bachchan
  • B Deepika Padukone
  • C Priyanka Chopra
  • D Alia Bhatt

Correct Answer: (D) Alia Bhatt

8.Which wrestler secured India's fifth women's Olympic quota in wrestling during the Istanbul qualifiers?

  • A Kavita Devi
  • B Nisha Dahiya
  • C Geeta Phogat
  • D Antim Panghal

Correct Answer: (B) Nisha Dahiya

9.Who has been elected as the new president of the Cine and TV Artistes Association?

  • A Madhuri Dixit
  • B Neetu Singh
  • C Poonam Dhillon
  • D Raveena Tondon

Correct Answer: (C) Poonam Dhillon

10.Which Indian filmmaker received the Gold Legend Honour at the third annual Gold House Gold Gala?

  • A S. S. Rajamouli
  • B D.K.
  • C Sanjay Leela Bhansali
  • D Karan Johar

Correct Answer: (D) Karan Johar