Test your knowledge by answering questions related to technology that has started a long ago. High Tech history quiz covers some of the important questions about 'technology that has been started in mid 20th century.

High Tech History Quiz MCQ
Score: 0 / 10

1.Which form of digital communication was first used in 1971?

  • A Email
  • B Text Message
  • C Emoji
  • D Numbers

Correct Answer: (A) Email

Explanation: Ray Tomlinson showcased an initial iteration of email functionality on the ARPANET networking platform.

2.How was the Altair 8800, the first retail personal home computer, sold?

  • A At conventions
  • B It never made it to market
  • C Mail order
  • D Online commerce

Correct Answer: (C) Mail order

3.What does the acronym DOS stand for?

  • A Dark operating system
  • B Disk operating system
  • C Digital operating system
  • D Direct operating system

Correct Answer: (B) Disk operating system

4.What was Pascal’s Calculator?

  • A A legendary algorithm
  • B An early mobile phone
  • C An adding machine
  • D A portable screen

Correct Answer: (C) An adding machine

5.How much did the 1940s supercomputer ENIAC weigh?

  • A 17 tons
  • B 7 tons
  • C 27 tons
  • D 5 tons

Correct Answer: (C) 27 tons

6.What is a yottabyte?

  • A A computer virus
  • B A data-storage measurement
  • C A software error
  • D A computer programme

Correct Answer: (B) A data-storage measurement

7.Which of these did Ada Lovelace publish?

  • A First terms-of-service agreement
  • B First user manual
  • C First algorithm
  • D None of the above

Correct Answer: (C) First algorithm

8.What was the first computer mouse made from?

  • A Terra cotta
  • B Metal
  • C Plastic
  • D Wood

Correct Answer: (D) Wood

9.What does the programming mnemonic HCF stand for?

  • A Highly compressed file
  • B Help code folder
  • C Halt and catch fire
  • D None of the above

Correct Answer: (C) Halt and catch fire

10.When it was released in 1981, what was unique about the computer called Osborne 1?

  • A It was portable
  • B It had a keyboard
  • C It could store a yottabyte
  • D It was a computer software

Correct Answer: (A) It was portable