You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Paul Biya has recently become the President of which country?
- A. Cambodia
- B. Fizi
- C. Cameroon
- D. Belarus
Show Answer
Answer: (C) Cameroon
(2) Which country has recently launched the 'Hyunmu-5' missile?
- A. Philippines
- B. North Korea
- C. South Korea
- D. Indonesia
Show Answer
Answer: (C) South Korea
(3) The Supreme Court has ordered which state to declare the Saranda forest as a wildlife sanctuary?
- A. Uttar Pradesh
- B. Bihar
- C. Rajasthan
- D. Jharkhand
Show Answer
Answer: (D) Jharkhand
(4) INS Sutlej has completed the 18th joint hydrographic survey with which country?
- A. Mauritius
- B. Nepal
- C. Belarus
- D. South Korea
Show Answer
Answer: (A) Mauritius
(5) Which company will build the world's first 3D Wind Data Satellite Network?
- A. Stellerus
- B. SpaceX
- C. Blue Origin
- D. ISRO
Show Answer
Answer: (A) Stellerus
(6) JPYC is the stablecoin launched by which country?
- A. India
- B. Japan
- C. France
- D. America
Show Answer
Answer: (B) Japan
(7) Which year has been declared as the 'Year of ASEAN- India Maritime Cooperation'?
- A. 2026
- B. 2028
- C. 2032
- D. 2030
Show Answer
Answer: (A) 2026
(8) The most powerful storm of 2025 'Melissa' has affected which country?
- A. Japan
- B. China
- C. Jamaica
- D. Bermuda
Show Answer
Answer: (C) Jamaica
(9) After the removal of Article 370, how many seats have been voted for in the Jammu and Kashmir Rajya Sabha Elections 2025?
- A. 3
- B. 4
- C. 7
- D. 8
Show Answer
Answer: (B) 4
(10) Which high-speed train from China has recently achieved a test speed of 453 km/h?
- A. CR400
- B. CR450
- C. Fuxing 350
- D. Bullet X
Show Answer
Answer: (B) CR450