You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Queen Mother Sirikit has passed away. She belonged to which country?
- A. Thailand
- B. Indonesia
- C. Philippines
- D. Japan
Show Answer
Answer: (A) Thailand
(2) Who has recently confirmed a new transient moon of Earth '2025 PN7'?
- A. NASA
- B. CNSA
- C. ISRO
- D. JAXA
Show Answer
Answer: (A) NASA
(3) Who has been awarded the British
Academy Book Award 2025?
- A. Sunil Amrit
- B. Sonali Ghosh
- C. Yunus Ahmed
- D. Maria Machado
Show Answer
Answer: (A) Sunil Amrit
(4) Who has become the 11th member of
ASEAN?
- A. Sri Lanka
- B. India
- C. Timor Leste
- D. Sri Lanka
Show Answer
Answer: (C) Timor Leste
(5) When is National Cyber Security Awareness Month (NCSAM) celebrated?
- A. October
- B. November
- C. September
- D. December
Show Answer
Answer: (A) October
(6) Mazia Amaglobeli and who has been awarded the Sakharov Prize 2025?
- A. László Krasznahorkai
- B. Shabbir Hasan
- C. Andrzej Poczobut
- D. Masaaki Kashiwara
Show Answer
Answer: (C) Andrzej Poczobut
(7) Who has become the third batsman to score the most runs for India in ODIs?
- A. Rohit Sharma
- B. Virat Kohli
- C. Prithvi Shaw
- D. Shreyas lyer
Show Answer
Answer: (A) Rohit Sharma
(8) Which country has named the cyclonic storm 'Montha' that originated in the Bay of Bengal?
- A. India
- B. Sri Lanka
- C. Bangladesh
- D. Thailand
Show Answer
Answer: (D) Thailand
(9) Where has the anti-submarine warfare shallow water craft 'Mahe' inducted into the Indian Navy been manufactured?
- A. Cochin Shipyard Limited
- B. Goa Shipyard Limited
- C. Hindustan Shipyard
- D. Mazagon Dock Shipbuilders
Show Answer
Answer: (A) Cochin Shipyard Limited
(10) Who is the author of the recently launched book 'Modi's Mission'?
- A. Chetan Bhagat
- B. Arun Shourie
- C. Rajat Sharma
- D. Burgess Desai
Show Answer
Answer: (D) Burgess Desai