You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) India has qualified for the AFC U-17 Women's Asian Cup 2026 by defeating which country?
- A. Nepal
- B. Uzbekistan
- C. Sri Lanka
- D. Bangladesh
Show Answer
Answer: (B) Uzbekistan
(2) Nirmal Kumar Minda has been appointed as the president of which organisation?
- A. FICCI
- B. ASSOCHAM
- C. CII
- D. NSE
Show Answer
Answer: (B) ASSOCHAM
(3) Scientists have reported signs of another eruption in the taftan Volcano.
- A. Iran
- B. Iraq
- C. Jordan
- D. Syria
Show Answer
Answer: (A) Iran
(4) Who is the first transgender person to be appointed to a special committee constituted by the supreme court of India?
- A. Gauri Sawant
- B. Naz Joshi
- C. Akkai Padmashali
- D. Laxmi Narayan Tripathi
Show Answer
Answer: (C) Akkai Padmashali
(5) Where will the 11th India International Science Festival (IISF) 2025 be held?
- A. Bhopal
- B. Delhi
- C. Pune
- D. Chandigarh
Show Answer
Answer: (D) Chandigarh
(6) Where will the 11th India International Science Festival (IISF) 2025 be held?
- A. Bhopal
- B. Delhi
- C. Pune
- D. Chandigarh
Show Answer
Answer: (D) Chandigarh
(7) Michael Randrianirina has been appointed as the transitional president of which country?
- A. Sudan
- B. Namibia
- C. Angola
- D. Madagascar
Show Answer
Answer: (D) Madagascar
(8) Who has become the first Latin American Country to legalize euthanasia?
- A. Argentina
- B. Brazil
- C. Colombia
- D. Uruguay
Show Answer
Answer: (D) Uruguay
(9) The Ministry of Home affairs has recently approved the grant of a separate census code to which religion?
- A. Sarna Dharma
- B. Buddhist Faith
- C. Jainism
- D. Bathau religion
Show Answer
Answer: (D) Bathau religion