You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Which city has become the first city in India to launch a real-time flood forecasting system?
- A. Mumbai
- B. Vishakhapatnam
- C. Goa
- D. Chennai
Show Answer
Answer: (D) Chennai
(2) Which country has recently abolished the kafala system?
- A. Qatar
- B. Jordan
- C. Saudi Arabia
- D. Oman
Show Answer
Answer: (C) Saudi Arabia
(3) What is the name of the battalion formed by the Indian Army?
- A. Garuda
- B. Cobra
- C. Bhairav
- D. Marcos
Show Answer
Answer: (C) Bhairav
(4) Kartik Narayan has been appointed as the Chief Product Officer in which company?
- A. Google Cloud
- B. Amazon
- C. Tesla
- D. Microsoft
Show Answer
Answer: (A) Google Cloud
(5) Which state has launched a plan to build an underwater tunnel to connect Vypin and Fort Kochi in Kochi?
- A. Karnataka
- B. Tamil Nadu
- C. Kerala
- D. Andhra Pradesh
Show Answer
Answer: (C) Kerala
(6) Who was Piyush Pandey who passed away recently?
- A. Film Director
- B. Political Analyst
- C. Advertising giants
- D. Famous Journalist
Show Answer
Answer: (C) Advertising giants
(7) Shaurya Van has been inaugurated in
which city?
- A. Amritsar
- B. Jaisalmer
- C. Lucknow
- D. Srinagar
Show Answer
Answer: (B) Jaisalmer
(8) Which country has withdrawn its name from the Junior Hockey World Cup 2025?
- A. Netherlands
- B. Sri Lanka
- C. Pakistan
- D. Bangladesh
Show Answer
Answer: (C) Pakistan
(9) When is United Nations Day celebrated?
- A. 22 October
- B. 21 October
- C. 24 October
- D. 18 October
Show Answer
Answer: (C) 24 October
(10) Which country has directed the construction of a dam on the Kunar river?
- A. Afghanistan
- B. Bangladesh
- C. India
- D. Pakistan
Show Answer
Answer: (D) Pakistan
(11) In which city is Bajrang Setu being
built?
- A. Haridwar
- B. Dehradun
- C. Rishikesh
- D. Nainital
Show Answer
Answer: (C) Rishikesh
(12) Who has won the women's and men's titles in Kabaddi at the Asian Youth Games 2025?
- A. India
- B. Netherlands
- C. Poland
- D. Sri Lanka
Show Answer
Answer: (A) India