You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Sane Takaichi has become the first woman Prime Minister of which country?
- A. Japan
- B. South Korea
- C. Thailand
- D. China
Show Answer
Answer: (A) Japan
(2) Tuvalu has become the 90th member of which organization?
- A. World Bank
- B. International Union for Conservation of Nature
- C. United Nation
- D. UNESCO
Show Answer
Answer: (B) International Union for Conservation of Nature
(3) What is India's rank in the Mercer CFA Institute Global Pension Index 2025?
- A. 50
- B. 51
- C. 52
- D. 53
Show Answer
Answer: (C) 52
(4) What type of rare meteorite has been found in the samples brought by the Chang'e-6 mission?
- A. Stony meteorite
- B. Lunar basalt
- C. Iron meteorite
- D. CI chondrite
Show Answer
Answer: (D) CI chondrite
(5) Where is the 2nd edition of the Indian Navy's biennial Commanders' Conference 2025 held?
- A. Mumbai
- B. Kochi
- C. Visakhapatnam
- D. New Delhi
Show Answer
Answer: (D) New Delhi
(6) Which scheme has been launched by UIDAI to strengthen India's digital identity?
- A. Digital India Scheme
- B. SITAA
- C. UID-Tech
- D. Aadhaar Security Mission
Show Answer
Answer: (B) SITAA
(7) Where have India and the European Union conducted joint counter-terrorism training 2025?
- A. Gurugram
- B. Pune
- C. Delhi
- D. Vishakhapatnam
Show Answer
Answer: (A) Gurugram
(8) Who has been awarded the BRICS International Award 2025?
- A. Sherry Singh
- B. Abusupyan Kharkharov
- C. Amshi Prasannakumar
- D. László Krasznahorkai
Show Answer
Answer: (B) Abusupyan Kharkharov
(9) India has granted full embassy status to its technical mission in which country in October 2025?
- A. Afghanistan
- B. Pakistan
- C. Iran
- D. Israel
Show Answer
Answer: (A) Afghanistan