You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) India has qualified for the AFC U-17
Women's Asian Cup 2026 by defeating which country?
- A. Uzbekistan
- B. Bangladesh
- C. Sri Lanka
- D. Nepal
Show Answer
Answer: (A) Uzbekistan
(2) Nirmal Kumar Minda has been appointed as the president of which
organization?
- A. ASSOCHAM
- B. NSE
- C. FICCI
- D. CII
Show Answer
Answer: (A) ASSOCHAM
(3) Scientists have reported signs of another eruption in the Taftan volcano.
- A. Israel
- B. Iran
- C. Iraq
- D. Jordan D
Show Answer
Answer: (B) Iran
(4) Which state has designated Dzukou Valley under the National Plan of "50 Tourist Destinations with Global Standards"?
- A. Nagaland
- B. Tripura
- C. Manipur
- D. Mizoram
Show Answer
Answer: (A) Nagaland
(5) Which country has been elected as the co-chair of the United Nations Global Geospatial Regional Committee for 2025-2028?
- A. India
- B. Nepal
- C. Myanmar
- D. Sri Lanka
Show Answer
Answer: (A) India
(6) Who is the first transgender person to be appointed to a special committee constituted by the Supreme Court of India?
- A. Laxmi Narayan Tripathi
- B. Akkai Padmashali
- C. Gauri Sawant
- D. Naz Joshi
Show Answer
Answer: (B) Akkai Padmashali
(7) Where will the 11th India International Science Festival (IISF) 2025 be held?
- A. Bhopal
- B. Chandigarh
- C. Pune
- D. Delhi
Show Answer
Answer: (B) Chandigarh
(8) Michael Randrianirina has been appointed as the transitional president of which country?
- A. Namibia
- B. Madagascar
- C. Angola
- D. Sudan
Show Answer
Answer: (B) Madagascar
(9) Who has been declared the World's Best Tourism Village of the Year 2025?
- A. Blade, Slovenia
- B. Solchava, Slovenia
- C. Udaipur, India
- D. Bali, Indonesia
Show Answer
Answer: (A) Blade, Slovenia