You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Who has received the Nobel Prize in
Economics 2025?
- A. Peter Howitt
- B. Joel Mokir
- C. Philippe Agione
- D. All of the above
Show Answer
Answer: (D) All of the above
(2) Patrick Herminie has become the
President of which country?
- A. Mauritius
- B. Seychelles
- C. New Zealand
- D. Australia
Show Answer
Answer: (B) Seychelles
(3) Where has the India-Australia military exercise 'AustraHind 2025' been conducted?
- A. Chennai
- B. Sydney
- C. Perth
- D. Umroi
Show Answer
Answer: (C) Perth
(4) Recently, how many beaches of Maharashtra have been awarded the Blue Flag certification?
- A. Five
- B. Six
- C. Eight
- D. Three
Show Answer
Answer: (A) Five
(5) Prime Minister Modi laid the foundation stone of Nagaland's first Aqua Park in which district?
- A. Mokokchung
- B. Dimapur
- C. Tuensang
- D. Kohima
Show Answer
Answer: (A) Mokokchung
(6) The IUCN has transferred the conservation status of the green sea turtle to which category?
- A. Highly endangered
- B. Endangered
- C. Least Concern
- D. Hassle-free
Show Answer
Answer: (C) Least Concern
(7) Sergio Gor has been appointed as
the ambassador of which country to
India?
- A. Japan
- B. America
- C. Canada
- D. Philippines
Show Answer
Answer: (B) America
(8) Amir Khan Muttaqi is the Foreign Minister of which country who has come to India?
- A. Uzbekistan
- B. Kazakhstan
- C. Afghanistan
- D. Bangladesh
Show Answer
Answer: (C) Afghanistan
(9) India's first semiconductor innovation museum has been opened in which city?
- A. Hyderabad
- B. Bangalore
- C. Chennai
- D. New Delhi
Show Answer
Answer: (A) Hyderabad
(10) When is the International Day for Disaster Risk Reduction observed?
- A. 12 October
- B. 10 October
- C. 09 October
- D. 13 October
Show Answer
Answer: (D) 13 October