You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Who has won the Best Film award at the 70th Filmfare Awards 2025?
- A. Chandu Champion
- B. Lapata Ladies
- C. Article 370
- D. Madgaon Express
Show Answer
Answer: (B) Lapata Ladies
(2) Which country has gained membership of IUCN in October 2025?
- A. Armenia
- B. Kazakhstan
- C. Uzbekistan
- D. Bhutan
Show Answer
Answer: (A) Armenia
(3) Rishi Sunak has become a senior advisor to which two companies?
- A. Amazon and OpenAI
- B. Google and Meta
- C. Microsoft and Anthropic
- D. IBM and Tesla
Show Answer
Answer: (C) Microsoft and Anthropic
(4) The holy relics of Lord Buddha are being displayed for the first time in which country's Republic of Kalmykia?
- A. Nepal
- B. Russia
- C. Japan
- D. Bhutan
Show Answer
Answer: (B) Russia
(5) Which country has decided to withdraw from the Plutonium Management and Disposal Agreement (PMDA) with the US?
- A. Russia
- B. Japan
- C. Kazakhstan
- D. Nepal
Show Answer
Answer: (A) Russia
(6) Which port has been recognized as a Green Hydrogen Hub under the National Green Hydrogen Mission?
- A. Deendayal Port Authority
- B. Paradip Port Authority
- C. Chidambaranar Port Authority
- D. All of the above
Show Answer
Answer: (D) All of the above
(7) What type of system is the recently launched 'Saksham (SAKSHAM)'?
- A. Cybersecurity system
- B. Water Monitoring System
- C. Missile defense systems
- D. Counter Unmanned Aerial System Grid
Show Answer
Answer: (D) Counter Unmanned Aerial System Grid
(8) The Maharashtra government has signed an agreement with which country's company to set up a world-class convention centre in Nagpur?
- A. Spain
- B. Germany
- C. France
- D. Japan
Show Answer
Answer: (A) Spain
(9) Who has become the first Indian fast bowler to play 50-50 matches in Tests, ODls and T20ls?
- A. Nitesh Reddy
- B. Jaspreet Bumrah
- C. Arshdeep Singh
- D. Hardik Pandya
Show Answer
Answer: (B) Jaspreet Bumrah
(10) Who has recently demonstrated the 'Hwasong-2' missile?
- A. South Korea
- B. North Korea
- C. Russia
- D. China
Show Answer
Answer: (B) North Korea