You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) The 2025 Nobel Prize in Literature has
been awarded to László Krasnahorkai and he belongs to which country?
- A. Hungary
- B. France
- C. Germany
- D. Russia
Show Answer
Answer: (A) Hungary
(2) How many UK universities are going to open campuses in India?
- A. 5 Universities
- B. 11 Universities
- C. 9 Universities
- D. 10 Universities
Show Answer
Answer: (C) 9 Universities
(3) Where has India's first electric truck battery swapping station been launched?
- A. Sonipat
- B. Faridabad
- C. Noida
- D. Gurugram
Show Answer
Answer: (A) Sonipat
(4) A 12,000-year-old T-shaped pillar has
been discovered at which place in Türkiye?
- A. Karahantepe
- B. Ankara
- C. Istanbul
- D. Göbeklitepe
Show Answer
Answer: (A) Karahantepe
(5) Who has inaugurated Phase-1 of Navi
Mumbai International Airport (NMIA)?
- A. Jyotiraditya Scindia
- B. Eknath Shinde
- C. Narendra Modi
- D. Amit Shah
Show Answer
Answer: (C) Narendra Modi
(6) Which of the following ships has been
decommissioned by the Indian Navy
recently?
- A. INS Kolkata
- B. INS Androt
- C. INS Vikrant
- D. INS Abhay
Show Answer
Answer: (D) INS Abhay
(7) Which US state has recently declared
Diwali a state holiday?
- A. New york
- B. California
- C. New Jersey
- D. Texas
Show Answer
Answer: (B) California
(8) Who is the author of the recently launched book "Above and Beyond"?
- A. Kiran Bedi
- B. Shashi Tharoor
- C. Shiv Kumar Mohanka
- D. Ram Mohan
Show Answer
Answer: (D) Ram Mohan
(9) In which city is the 'Gyan Yagya Mandap' digital library being set up?
- A. Sambalpur
- B. Puri
- C. Cuttack
- D. Bhubaneswar
Show Answer
Answer: (B) Puri
(10) How long is National Postal Week 2025 celebrated?
- A. October 6 - 10
- B. October 8 - 15
- C. October 4 - 10
- D. October 5 - 12
Show Answer
Answer: (A) October 6 - 10