You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Who has won the Nobel Prize in Physics 2025?
- A. Michelle Devoret
- B. John Martinis
- C. John Clarke
- D. All of the above
Show Answer
Answer: (D) All of the above
(2) Where has the 69th National School Games been held?
- A. Bhopal
- B. Srinagar
- C. Indore
- D. Bengaluru
Show Answer
Answer: (B) Srinagar
(3) Which country has launched South-East Asia's first coral larval cryobank?
- A. Indonesia
- B. Phillipines
- C. France
- D. UAE
Show Answer
Answer: (B) Phillipines
(4) Who has announced to celebrate the 150th anniversary of Vande Mataram?
- A. Indian Parliament
- B. Rashtrapati Bhavan
- C. Union Cabinet
- D. Supreme Court
Show Answer
Answer: (C) Union Cabinet
(5) Which initiative has been launched by the Government of India for the conservation of camels?
- A. National Camel Sustainability Initiative
- B. Desert Animal Protection Scheme
- C. Camel Development Plan
- D. National Livestock Mission
Show Answer
Answer: (A) National Camel Sustainability Initiative
(6) The 'Shradhanjali scheme' has been launched by which state government?
- A. Assam
- B. Sikkim
- C. Kolkata
- D. Odisha
Show Answer
Answer: (A) Assam
(7) In which state is the Mera Hou Chongba festival celebrated?
- A. Manipur
- B. Assam
- C. West Bengal
- D. Kolkata
Show Answer
Answer: (A) Manipur
(8) Who has become the first state to
abolish the Madrasa Board and bring
minority education into the mainstream?
- A. Uttrakhand
- B. Haryana
- C. Punjab
- D. Uttar Pradesh
Show Answer
Answer: (A) Uttrakhand
(9) What is the decline in the prevalence rate of leprosy in India from 1981 to 2025?
- A. 89%
- B. 99%
- C. 95%
- D. 90%
Show Answer
Answer: (B) 99%
(10) Where has the first commercial coal mine been launched in Arunachal Pradesh?
- A. Namchik-Namphuk
- B. Itanagarch
- C. Rowing
- D. Tawang
Show Answer
Answer: (A) Namchik-Namphuk
(11) The Junior Badminton Championships 2025 has been held in which state?
- A. West Bengal
- B. Uttar Pradesh
- C. Uttrakhand
- D. Assam
Show Answer
Answer: (D) Assam