You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Sane Takaichi is going to become the first woman Prime Minister of which country
- A. Japan
- B. Russia
- C. France
- D. South Korea
Show Answer
Answer: (A) Japan
(2) Which is the safest metropolis in India
according to NCRB's 2023 report?
- A. Indore
- B. Kolkata
- C. Chennai
- D. Bengaluru
Show Answer
Answer: (B) Kolkata
(3) Which team has won the Irani Cup 2025-26?
- A. Vidarbha
- B. Mumbai
- C. Saurashtra
- D. Rest of India
Show Answer
Answer: (A) Vidarbha
(4) Where will the UNTCC Heads Conference 2025 be held?
- A. Pune
- B. New Delhi
- C. Bengaluru
- D. Hyderabad
Show Answer
Answer: (B) New Delhi
(5) Who has launched the 'Your Capital, Your Right' campaign?
- A. Narendra Modi
- B. Sanjay Malhotra
- C. Nirmala Sitharaman
- D. Amit Shah
Show Answer
Answer: (C) Nirmala Sitharaman
(6) The 10th National Pollution Response Exercise will be conducted by which institution?
- A. Indian Coast Guard
- B. Ministry of Environment
- C. National Disaster Response Force
- D. Indian Navy
Show Answer
Answer: (A) Indian Coast Guard
(7) The world's highest motorable road is built on which pass?
- A. Umling La
- B. MiG LD
- C. Khardung La
- D. Rohtang La
Show Answer
Answer: (B) MiG LD
(8) Who has been appointed as the new ODI captain of India?
- A. Virat Kohli
- B. Ravindra Jadeja
- C. Shubhman Gill
- D. Jaspreet Bumrah
Show Answer
Answer: (C) Shubhman Gill
(9) Who has become the first female Archbishop of Canterbury in England?
- A. Mary Johnson
- B. Sarah Mullally
- C. Anna Williams
- D. Elizabeth Thomas
Show Answer
Answer: (B) Sarah Mullally
(10) Australia has approved which drug to treat Alzheimer's?
- A. Memantine
- B. Lecanmab
- C. Donepezil
- D. Rivastigmine
Show Answer
Answer: (B) Lecanmab
(11) Which medal has been won by Mirabai
Chanu at the 2025 World Weightlifting
Championships?
- A. Gold Medal
- B. Silver Medal
- C. Bronze Medal
- D. No Medal
Show Answer
Answer: (B) Silver Medal
(12) Who are the richest people in India in the Hurun India Rich List 2025?
- A. Gautam Adani
- B. Mukesh Ambani
- C. Roshni Nadar
- D. Shiv Nadar
Show Answer
Answer: (B) Mukesh Ambani