You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Who has started the 'Interview Anecdotes' portal?
- A. SSC
- B. UPSC
- C. UPPCS
- D. BPSC
Show Answer
Answer: (B) UPSC
(2) India's first dugong conservation reserve has been recognized by which international body?
- A. UNEF
- B. UNESCO
- C. IUCN
- D. WWF
Show Answer
Answer: (C) IUCN
(3) The 69th Dhamma Chakra Pravartana Day has been observed at which place in 2025?
- A. Nagpur, Maharashtra
- B. Bodh Gaya, Bihar
- C. Sanchi, Madhya Pradesh
- D. Lumbini, Nepal
Show Answer
Answer: (A) Nagpur, Maharashtra
(4) Who has won the title of the 62nd National Chess Championship 2025?
- A. R. Praggnanandhaa
- B. Vidit Gujarati
- C. P. Inian
- D. Nihal Sarin
Show Answer
Answer: (C) P. Inian
(5) Who among the following has received the National Dhanvantari Ayurveda Award in the year 2025?
- A. Pro. Banwari Lal
- B. E.T. Neelakantan
- C. Bhavana Parashar
- D. All of the above
Show Answer
Answer: (D) All of the above
(6) Which Union Minister has inaugurated
the NIELIT Digital University (NDU) platform?
- A. Rajeev Chandrasekhar
- B. Ashwini Vaishnaw
- C. Anurag Thakur
- D. Dharmendra Pradhan
Show Answer
Answer: (B) Ashwini Vaishnaw
(7) The 11th World Green Economy Summit 2025 has been held in which city?
- A. Dubai
- B. New Delhi
- C. Geneva
- D. Paris
Show Answer
Answer: (A) Dubai
(8) The 'Adarsh Yuva Gram Sabha' initiative will be launched by the Government of India in collaboration with which ministry?
- A. Rural Development
- B. Women and Child Development
- C. Ministry of Panchayati Raj, Education and Tribal Affairs
- D. Home Ministry
Show Answer
Answer: (C) Ministry of Panchayati Raj, Education and Tribal Affairs
(9) Who has become the first person to
achieve a net worth of $500 billion?
- A. Warren Buffett
- B. Elon Musk
- C. Larry Ellison
- D. Jeff Bezos
Show Answer
Answer: (B) Elon Musk
(10) The IMAP mission has been launched by which agency?
- A. NASA
- B. ISRO
- C. SPACEX
- D. ESA
Show Answer
Answer: (A) NASA