You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Pandit Chhannulal Mishra belonged to which gharana who passed away recently?
- A. Gwalior Gharana
- B. Banaras Gharana
- C. Patiala Gharana
- D. Agra Gharana
Show Answer
Answer: (B) Banaras Gharana
(2) Yashasvi Jaiswal has recently been
included in which international list?
- A. TIME100 Next
- B. ICC Emerging Stars
- C. ESPN Top Performers
- D. Forbes 30 Under 30
Show Answer
Answer: (A) TIME100 Next
(3) What is India's rank in the Economic Freedom Index 2025?
- A. 126
- B. 132
- C. 128
- D. 130
Show Answer
Answer: (C) 128
(4) India's first space observatory mission
AstroSat has recently completed how
many years?
- A. 12 Years
- B. 15 Years
- C. 10 Years
- D. 8 Years
Show Answer
Answer: (C) 10 Years
(5) What is the GDP growth rate of India for 2025-26 projected by RBI?
- A. 6.8%
- B. 5.8%
- C. 6.5%
- D. 6.4%
Show Answer
Answer: (A) 6.8%
(6) Which jet engine has HAL recently received?
- A. GE-404-IN20
- B. GE-414
- C. Kaveri
- D. F-16
Show Answer
Answer: (A) GE-404-IN20
(7) Who has launched the "MY BHARAT" mobile app?
- A. Anurag Thakur
- B. Narendra Modi
- C. Dr. Mansukh Mandaviya
- D. Piyush Goyal
Show Answer
Answer: (C) Dr. Mansukh Mandaviya
(8) Where has India's first Maritime Simulation Centre been launched?
- A. Thenpattinam, Chennai
- B. Mumbai
- C. Visakhapatnam
- D. Kochi
Show Answer
Answer: (A) Thenpattinam, Chennai
(9) Who has become India's second highest wicket-taker in women's ODIs?
- A. Radha Yadav
- B. Renuka Singh
- C. Kranti Gond
- D. Deepti Sharma
Show Answer
Answer: (D) Deepti Sharma
(10) Which countries will jointly host the Blind Women's T20 World Cup 2025?
- A. India and Bangladesh
- B. Sri Lanka and Pakistan
- C. India and Sri Lanka
- D. India and Nepal
Show Answer
Answer: (C) India and Sri Lanka