You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) How many public EV charging stations has the Government of India planned to install under the new guidelines?
- A. 72,000
- B. 72,300
- C. 75,000
- D. 76,100
Show Answer
Answer: (B) 72,300
(2) Which is the first officially child marriage free district in India?
- A. Balod
- B. Surajpur
- C. Bilaspur
- D. Indore
Show Answer
Answer: (A) Balod
(3) Which two mementos have been released by Prime Minister Modi on the completion of 100 years of the establishment of RSS?
- A. Memorial badges and flags
- B. Memorandums and copperplates
- C. Postage stamp and ₹100 coin
- D. Memorabilia and posters
Show Answer
Answer: (C) Postage stamp and ₹100 coin
(4) The 'Drone Kavach exercise was held in which state?
- A. Arunachal Pradesh
- B. Sikkim
- C. Jammu and Kashmir
- D. Assam
Show Answer
Answer: (A) Arunachal Pradesh
(5) Lt Gen Virendra Vats has taken over as
the Director General of which organisation?
- A. CRPF
- B. BSF
- C. NSG
- D. NCC
Show Answer
Answer: (D) NCC
(6) According to NCRB 2023, which state has recorded the highest number of violent crimes in Northeast India?
- A. Manipur
- B. Nagaland
- C. Tripura
- D. Assam
Show Answer
Answer: (A) Manipur
(7) For which tiger reserve a special mobile app named 'Gaj Rakshak' has been prepared?
- A. Pench Tiger Reserve
- B. Bandhavgarh Tiger Reserve
- C. Satpura Tiger Reserve
- D. Kanha Tiger Reserve
Show Answer
Answer: (B) Bandhavgarh Tiger Reserve
(8) Which state's tourism department has received the Global Tourism Award for the year 2025?
- A. Goa
- B. Andrapradesh
- C. Mizoram
- D. Tamilnadu
Show Answer
Answer: (B) Andrapradesh
(9) Cyclone Bualoi has affected which country?
- A. Thailand
- B. Philippines
- C. Vietnam
- D. All of the above
Show Answer
Answer: (D) All of the above
(10) Which birth anniversary of Mahatma Gandhi will be celebrated on 2 October 2025?
- A. 150 th
- B. 155 th
- C. 156 th
- D. 158 th
Show Answer
Answer: (C) 156 th