You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Under the PM E-DRIVE scheme, which institutions will receive 100% subsidy if they provide free public access?
- A. Airports and railway stations
- B. Shopping malls and markets
- C. Highway roadside facilities
- D. Government offices, hospitals, educational institutions, residential colonies
Show Answer
Answer: (D) Government offices, hospitals, educational institutions, residential colonies
(2) Where was the third edition of Unmesha – International Literature Festival held?
- A. Patna, Bihar
- B. Nalanda, Bihar
- C. Bodh Gaya, Bihar
- D. Vaishali, Bihar
Show Answer
Answer: (A) Patna, Bihar
(3) How many cross-border rail links have been agreed to be developed between India and Bhutan recently?
- A. One
- B. Two
- C. Three
- D. Four
Show Answer
Answer: (B) Two
(4) Who has written the foreword to Italian
PM Giorgia Meloni's autobiography 'l Am Giorgia: My Roots, My Principles'?
- A. Amit Shah
- B. Narendra Modi
- C. S.J shankar
- D. Piyush Goyal
Show Answer
Answer: (B) Narendra Modi
(5) What is the percentage decline in child marriage cases among girls?
- A. 42%
- B. 56%
- C. 69%
- D. 59%
Show Answer
Answer: (C) 69%
(6) From which date has the Government of India made the Noise Warning System (AVAS) mandatory in electric vehicles?
- A. October 2026
- B. October 2027
- C. September 2027
- D. August 2026
Show Answer
Answer: (B) October 2027
(7) The Border Security Force (BSF) has launched an Al- powered command centre under which name?
- A. Al Surveillance Grid
- B. Border Intelligence Network
- C. Decision Support System
- D. Smart Border Hub
Show Answer
Answer: (C) Decision Support System
(8) Which two organizations have jointly launched the 'Promise to Bacha' campaign?
- A. WHO and FIFA
- B. UNESCO and BCCI
- C. ICC and UNICEF
- D. UNICEF and IPL
Show Answer
Answer: (C) ICC and UNICEF
(9) Who has been appointed as the new Chief Secretary of Delhi?
- A. Shailesh Chandra
- B. R. Venkataramani
- C. Mithun Manhas
- D. Rajeev Verma
Show Answer
Answer: (D) Rajeev Verma
(10) Chris Woakes was the cricketer from which country who has retired?
- A. South Africa
- B. England
- C. New zealand
- D. West Indies
Show Answer
Answer: (B) England
(11) Who has inaugurated Asia's largest wastewater treatment plant in Okhla?
- A. Central Pollution Control Board
- B. Delhi Jal Board
- C. NITI Aayog
- D. Municipal Corporation of Delhi
Show Answer
Answer: (B) Delhi Jal Board