You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) The MiG-21 has been retired after how many years of service?
- A. 42
- B. 52
- C. 62
- D. 56
Show Answer
Answer: (C) 62
(2) Which missile has been test-fired by India from a rail based launcher?
- A. Agni IV
- B. Agni Prime
- C. Agni V
- D. Brahmos
Show Answer
Answer: (B) Agni Prime
(3) Where has India's first Al-based command centre been set up?
- A. Ayodhya
- B. Tirumala
- C. Bangalore
- D. Mumbai
Show Answer
Answer: (B) Tirumala
(4) When is World Environmental Health Day celebrated?
- A. 26 September
- B. 22 September
- C. 27 September
- D. 24 September
Show Answer
Answer: (A) 26 September
(5) Finance Minister Nirmala Sitharaman has launched the GST Appellate Tribunal (GSTAT) in which city?
- A. Lucknow
- B. New Delhi
- C. Kolkata
- D. Agra
Show Answer
Answer: (B) New Delhi
(6) The 7th Future Food Forum 2025 has been held in which country?
- A. France
- B. United Arab Emirates
- C. America
- D. Japan
Show Answer
Answer: (B) United Arab Emirates
(7) Which city will host the 11th Asian Aquatics Championships 2025?
- A. Ahmedabad
- B. Indore
- C. Pune
- D. Jaipur
Show Answer
Answer: (A) Ahmedabad
(8) India has launched the UPI payment system in which country?
- A. Oman
- B. Qatar
- C. Fizi
- D. Belarus
Show Answer
Answer: (B) Qatar
(9) India's first electric truck fleet has been flagged off at which port?
- A. Jawaharlal Nehru port authority
- B. Chennai port
- C. Mumbai port
- D. Vishakhapatnam port
Show Answer
Answer: (A) Jawaharlal Nehru port authority
(10) What is India's GDP growth rate projected by S&P Global Ratings for FY 2026?
- A. 6.5%
- B. 5.5%
- C. 5.6%
- D. 6.6%
Show Answer
Answer: (A) 6.5%
(11) Which country has launched a new Visa category called the "K Visa" to attract foreign science and technology talent?
- A. China
- B. Japan
- C. Russia
- D. Korea
Show Answer
Answer: (A) China