You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) When has the Government of India approved the extension of CDS General Anil Chauhan?
- A. 30 May 2026
- B. 30 April 2026
- C. 30 August 2026
- D. 30 September 2026
Show Answer
Answer: (A) 30 May 2026
(2) Indian scientists have invented which nanomaterial that can stimulate brain cells without surgery?
- A. Silicon nanoparticles
- B. Graphitic Carbon Nitride
- C. Carbon nanotubes
- D. Graphene oxide
Show Answer
Answer: (B) Graphitic Carbon Nitride
(3) Deen Dayal Lado Lakshmi Yojana' has been launched by which state government?
- A. Punjab
- B. Haryana
- C. Bihar
- D. Maharashtra
Show Answer
Answer: (B) Haryana
(4) Antyodaya Diwas' is celebrated every year on which date?
- A. 25 September
- B. 26 September
- C. 27 September
- D. 29 September
Show Answer
Answer: (A) 25 September
(5) The ICC has suspended the membership of which country's cricket board?
- A. Japan
- B. Oman
- C. America
- D. South Africa
Show Answer
Answer: (C) America
(6) Dr. S. L. Bhyrappa was a writer of which language who passed away recently?
- A. Hindi
- B. Bhojpuri
- C. Kannada
- D. Tamil
Show Answer
Answer: (C) Kannada
(7) How long has the Indian government banned the import of silver?
- A. 31 march 2026
- B. 21 march 2026
- C. 16 March 2026
- D. 16 April 2026
Show Answer
Answer: (A) 31 march 2026
(8) India has signed the Mutual Recognition Agreement on Organic Products with which country?
- A. Japan
- B. South Africa
- C. Australia
- D. Russia
Show Answer
Answer: (C) Australia
(9) Russia has announced to complete the full supply of the S-400 missile system to India by which year?
- A. 2025
- B. 2026
- C. 2027
- D. 2024
Show Answer
Answer: (B) 2026
(10) The ISSF Junior World Cup 2025 is being held in which city of India?
- A. Pune
- B. Bangalore
- C. New Delhi
- D. Kolkata
Show Answer
Answer: (C) New Delhi
(11) Which institute has prepared the world's first Al-generated genome?
- A. Harvard and Google
- B. Stanford University and the Arch Institute
- C. IBM | Oxford and IBM
- D. MIT and NASA
Show Answer
Answer: (B) Stanford University and the Arch Institute