You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Recently, which country has been elected as a member of INTERPOL's Asian Committee?
- A. India
- B. Russia
- C. Japan
- D. America
Show Answer
Answer: (A) India
(2) Who inaugurated Dr. A.P.J. Abdul Kalam Science City in Patna?
- A. Nitin Gadkari
- B. Nitish Kumar
- C. Narendra Modi
- D. Rajnath Singh
Show Answer
Answer: (B) Nitish Kumar
(3) Recently, who has been awarded the 'Living Bridge' Award?
- A. Donald Trump
- B. Keir Starmer
- C. Narendra Modi
- D. Vladimir Putin
Show Answer
Answer: (B) Keir Starmer
(4) What is the new name of Ahmednagar Railway Station?
- A. Punyangar
- B. Devi Nagar
- C. Ahilyanagar
- D. Holkar Nagar
Show Answer
Answer: (C) Ahilyanagar
(5) In which state did PM Modi inaugurate the Tripura Sundari Temple?
- A. Madhya Pradesh
- B. Uttar Pradesh
- C. Rajasthan
- D. Tripura
Show Answer
Answer: (D) Tripura
(6) Which country has joined the United Nations General Assembly (UNGA) after 58 years?
- A. Syria
- B. Russia
- C. Afganistan
- D. Colombia
Show Answer
Answer: (A) Syria
(7) Which three African countries have announced their withdrawal from the International Criminal Court (ICC)?
- A. Sudan, Ethiopia, Somalia
- B. Tunisia, Algeria, Morocco
- C. Mali, Burkina Faso, Niger
- D. Nigeria, Ghana, Kenya
Show Answer
Answer: (C) Mali, Burkina Faso, Niger
(8) Who has been appointed as the new Director General (DG) of ITBP?
- A. Amit Khare
- B. Gaurangalal Das
- C. Praveen Kumar
- D. Pawan Kumar Bajanthri
Show Answer
Answer: (C) Praveen Kumar
(9) Which new missile defense system has Israel successfully tested?
- A. Iron Beam
- B. Iron Dome
- C. Laser Beam
- D. Golden Sheild
Show Answer
Answer: (A) Iron Beam
(10) Which Indian minister inaugurated the Tata Advanced Systems defense plant in Morocco?
- A. Narendra Modi
- B. Rajnath Singh
- C. Amit Shah
- D. S. Jaishankar
Show Answer
Answer: (B) Rajnath Singh