You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Who has been awarded the Dadasaheb Phalke Award 2025?
- A. Waheeda Rehman
- B. Mohanlal
- C. Asha Parekh
- D. Mithun Chakraborty
Show Answer
Answer: (B) Mohanlal
(2) In which city has the Samriddhi programme been organized?
- A. Gandhinagar
- B. Vadodara
- C. Bhavnagar
- D. Surat
Show Answer
Answer: (C) Bhavnagar
(3) Justice Pawan Kumar Bajanthari has been appointed as the Chief Justice of which High Court?
- A. Patna High Court
- B. Punjab and Haryana High Court
- C. Allahabad High Court
- D. MP High Court
Show Answer
Answer: (A) Patna High Court
(4) Advanced RISC Machines (ARM) is a semiconductor company of which country that will design and manufacture 2 nanometer chips in India?
- A. Britain
- B. Russia
- C. Germany
- D. Japan
Show Answer
Answer: (A) Britain
(5) Which country has recently decided to recognize Palestine as an independent country?
- A. Portugal
- B. Georgia
- C. India
- D. Russia
Show Answer
Answer: (A) Portugal
(6) The Kudmi community in Jharkhand is demanding the inclusion of which language in the Eighth Schedule of the
Constitution?
- A. Bhojpuri
- B. Kudmali
- C. Maithili
- D. Santali
Show Answer
Answer: (B) Kudmali
(7) Which country has decided to tighten H-1B visa rules?
- A. Japan
- B. Russia
- C. America
- D. China
Show Answer
Answer: (C) America
(8) When will the new GST rates be implemented?
- A. 23 September 2025
- B. 22 September 2025
- C. 25 September 2025
- D. 24 September 2025
Show Answer
Answer: (B) 22 September 2025
(9) The Asian Cadet Cup 2025 is being organized in which state?
- A. Rajasthan
- B. Uttar Pradesh
- C. Uttrakhand
- D. Madhya Pradesh
Show Answer
Answer: (C) Uttrakhand
(10) Which state has become the first state to issue identity cards to women self-help group members?
- A. Tamilnadu
- B. Rajasthan
- C. Bihar
- D. Uttar Pradesh
Show Answer
Answer: (A) Tamilnadu