You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) What is India's rank in the Global Innovation Index (GII) 2025?
- A. 38
- B. 36
- C. 30
- D. 35
Show Answer
Answer: (A) 38
(2) What kind of agreement has been signed between Saudi Arabia and Pakistan recently?
- A. Trade Agreement
- B. Defence Aggreement
- C. Visa Aggreement
- D. Cultural Aggreement
Show Answer
Answer: (B) Defence Aggreement
(3) Recently the Reserve Bank of India (RBI) has launched a microsite on which subject?
- A. Notes Information
- B. Banking Payments
- C. Digital Currency Information
- D. Transaction Information
Show Answer
Answer: (A) Notes Information
Explanation
Website Name: indiancurrency.rbi.org.in
(4) How much can global trade increase due to Al by 2040 according to a WTO report?
- A. 30%
- B. 50%
- C. 40%
- D. 45%
Show Answer
Answer: (C) 40%
(5) Dr. Seema Sami Bahus has been appointed as the Executive Director of which organization?
- A. UN WOMEN
- B. UNDP
- C. UNICEF
- D. UNESCO
Show Answer
Answer: (A) UN WOMEN
(6) Who has written the book Demography, Representation and Delimitation?
- A. Ravi K Mishra
- B. Amitav Kumar
- C. R. Kaushik
- D. Raghvendra Tanwar
Show Answer
Answer: (A) Ravi K Mishra
(7) The recently launched NECA Award will be given to people who have contributed in which field?
- A. Medical
- B. Solar power
- C. Energy Efficiency
- D. Green House Tech
Show Answer
Answer: (C) Energy Efficiency
(8) What is the position of Kotak811 App in the global banking app download list?
- A. First Place
- B. Second Place
- C. Third Place
- D. Fourth Place
Show Answer
Answer: (C) Third Place
(9) Which ministry has launched India's first National Geothermal Energy Policy?
- A. Ministry of Science & Technology
- B. Ministry of Power
- C. Ministry of New and Renewable Energy
- D. Ministry of Environment
Show Answer
Answer: (C) Ministry of New and Renewable Energy
(10) Who has won the gold medal in javelin throw at the World Athletics Championships 2025?
- A. Curtis Thompson
- B. Anderson Peters
- C. Keshorn Walcott
- D. Sachin Yadav
Show Answer
Answer: (C) Keshorn Walcott