You can discuss each question. Which will help others to know your opinion. All the comments earn you points and those points you can redeem for Amazon Pay Wallet .
(1) Which of the following has emerged as India's cleanest city for the eight times in a row?
- A. Surat
- B. Navi Mumbai
- C. Indore
- D. Noida
Show Answer
Answer: (C) Indore
(2) What is the voting age in Britain?
- A. 15 Yeears
- B. 16 Years
- C. 14 Years
- D. 12 Years
Show Answer
Answer: (B) 16 Years
(3) Yulia Svirydenko has become the new Prime minister of which country?
- A. Germany
- B. France
- C. Ukraine
- D. Russia
Show Answer
Answer: (C) Ukraine
(4) where has the Indian Army and DRDO successfully test-fired the Akash Prie air defence stystem?
- A. Jammu & Kashmir
- B. Ladakh
- C. Uttarakhand
- D. Sikkim
Show Answer
Answer: (B) Ladakh
(5) When is Nelson Mandela International Day celebrated?
- A. July 12
- B. July 13
- C. July14
- D. Juky 18
Show Answer
Answer: (D) Juky 18
(6) Who among the following has been appointed by the Election Commission of India (ECI) as the SVEEP icon for Bihar?
- A. Neetu Chandra
- B. Kranti Prakash Jha
- C. Both A & B
- D. Pankaj Tripathi
Show Answer
Answer: (C) Both A & B
(7) Andre Russell belong to which cricket team who has announced his retirement recently?
- A. South Africa
- B. Australia
- C. West Indies
- D. New Zealand
Show Answer
Answer: (C) West Indies
(8) Who has received the Kalinga Ratna Award 2024?
- A. Biju Patnaik
- B. Dharmendra Pradhan
- C. Narendra Modi
- D. Draupadi Murmu
Show Answer
Answer: (B) Dharmendra Pradhan
(9) Which is the cheapest student city in the world in the QS Best Student Cities Ranking 2026?
- A. Delhi
- B. Mumbai
- C. Bangalore
- D. Chennai
Show Answer
Answer: (A) Delhi
(10) In which state Livestock and poultry farming have been given the status of agriculture?
- A. Maharashtra
- B. Rajasthan
- C. Karnataka
- D. Tamilnadu
Show Answer
Answer: (A) Maharashtra